Riskutbildning del 1 & 2

Innan det har blivit dags för körkortsproven måste du ha genomgått den obligatoriska riskutbildningen.

 

Riskutbildningen består av två delar, en teoretisk och en praktisk. Riskutbildning del 1, eller Riskettan som den ibland kallas, går du hos oss i våra lokaler och riskutbildning del 2, även kallad Halkbanan, hjälper vi dig att boka in när du är redo för den.

Riskutbildning del 1 – Riskettan

Riskutbildningens första del är en genomgång av många av de faror som kan vara livsviktiga att vara medveten om i trafiken. Vi går igenom effekten av alkohol och droger, hur trötthet kan påverka oss i trafiken och en rad andra riskfaktorer som alla körkortsinnehavare behöver känna till.

Riskutbildning del 2 – Halkabanan

Den andra delen av Riskutbildningen är en praktisk del där du får möjligheten att på riktigt känna hur körningen påverkas av exempelvis halka. Halkutbildningen är inte bara en rolig och spännande dag utan har också som mål att ge dig som blivande körkortsinnehavare den rätta respekten för körning under särskilda omständigheter.

Halkan bokas in när vi känner att du kommit tillräckligt långt i din utbildning och genomförs sedan på halkbanan Säker Trafik i Dalarna. Den dagen samlas vi alla här på trafikskolan kl. 6.45 och åker sedan tillsammans till övningsplatsen. Utbildningen brukar vara avklarad vid lunchtid.

 

Har du frågor om riskutbildningarna eller någonting annat är du välkommen att kontakta oss här.