Moped klass 2 – förarbevis

Moped klass 2 är ett smart alternativ för dig som vill får rörelsefrihet på ett ekonomiskt och miljösmart sätt.

 

I moped klass 2 ingår mopeder som kan köras i en maxhastighet på 25 km/tim. För att gå köra en sådan moped behöver du ett förarbevis. Detta gäller om du har fyllt 15 år efter 1 oktober 2009. Är du äldre eller redan har ett körkort behöver du inget förarbevis. För att få ett förarbevis kan du gå mopedutbildning hos oss på Nordstans Trafikskola.

Vad innebär moped klass 2?

För att en moped ska räknas till klass 2 får den alltså inte gå snabbare än 25 km/tim. Men det finns ett undantag för mopeder som är tillverkade före 2003 med en maxhastighet på 30 km/tim. Även dessa ingår nämligen i klass 2.

I jämförelse med mopeder i klass 1 är reglerna för klass 2 inte lika hårda. Du behöver till exempel inte registrera din moped eller ha en registreringsskylt, men glöm inte att du måste ha en trafikförsäkring!

Så får du ett förarbevis för moped klass 2

För att få ett förarbevis för moped klass 2 kan du gå vår mopedutbildning. I utbildningen ingår fyra lärarledda teorilektioner där varje lektion är 120 minuter lång. Du får också köra två obligatoriska körlektioner i olika typer av trafik tillsammans med en trafiklärare. Vi godkänner körningen när du behärskar momenten på ett trafiksäkert sätt.

Du kommer också behöva plugga in teori på egen hand innan du gör teoriprovet. Teoriprovet gör du här hos oss på trafikskolan. När du klarat provet rapporterar vi in detta till Transportstyrelsen och så utfärdar de ett förarbevis till dig.

Vårt paket för förarbevis för moped klass 2

Vi på Nordstans Trafikskola erbjuder ett paketpris på utbildningen för förarbevis för moped klass 2. Då ingår följande:

  • Teorilektion på trafikskolan - 8 h
  • körning – manövrering, stadskörning samt landsvägskörning. All körning sker dagtid.
  • Teorimaterial köper eleven på egen hand i appen Körkortsboken eller på korkort.nu

 

Har du frågor? Kontakta oss här.