Körkort för personbil

Att ta körkort är en stor händelse i livet. Vi hjälper dig att göra resan dit så enkel som möjligt!

 

Vägen till körkort kan kännas lång och med många prövningar längs med vägen. Men allt blir enklare med en tydlig plan och en genomtänkt utbildning. Det kan vi på Nordstans Trafikskola hjälpa dig med.

Ta körkort – steg för steg

 • 1. Körkortstillstånd

  Det första du ska göra är att ansöka om ett körkortstillstånd. Du behöver ett körkortstillstånd för att få lov att övningsköra, både på trafikskola och privat. Det gör du enklast på Transportstyrelsens hemsida och det kostar ingenting.

 • 2. Synundersökning

  I samband med ansökan om körkortstillstånd behöver du utföra ett syntest. Du kan göra ditt syntest hos oss på Nordstans Trafikskola så skickar vi det direkt till Transportstyrelsen åt dig. Syntestet kostar 100 kr och betalas på plats. 

 • 3. Handledarkurs

  Om du planerar att komplettera din körkortsutbildning med privat övningskörning behöver både du och din handledare gå en introduktionsutbildning på trafikskola. Det är ett krav för att din handledare ska få ett handledartillstånd från Transportstyrelsen. Här kan du läsa mer om vår populära handledarutbildning.

 • 4. Teorikurs

  Teorikursen består av såväl lärarledda lektioner som självstudier. Vi rekommenderar att du sätter igång med teoridelen i god tid och att du hela tiden håller jämna steg med din praktiska utbildning. Då får du en så effektiv utbildning som möjligt. Hos oss kan du läsa teoriutbildningen som en enskild kurs eller som en del i hela din körkortsutbildning. Här hittar du våra olika körkortspaket med fördelaktiga priser.

 • 5. Övningskörning

  De flesta väljer att kombinera körlektioner på trafikskola med privat övningskörning. Tänk på att använda den privat övningskörningen på rätt sätt. Se den som en möjlighet att mängdöva på det du har lärt dig på trafikskolan och följ läroplanen. Våra körlektioner varar i 40 minuter och kan köpas separat eller i paket.

 • 6. Riskutbildningar

  Innan du är redo för de slutliga proven på Trafikverket måste du ha genomgått en riskutbildning. Den består av en teoretisk del och en praktisk del. Här kan du läsa mer om riskutbildningen.

 • 7. Teoriprov

  När du har kommit tillräckligt långt i din körkortsutbildning bokar vi in ditt teoriprov i samråd med dig. Teoriprovet utför du sedan i Trafikverkets lokaler.

 • 8. Körprov

  Nu återstår endast det sista steget till ditt eget körkort. Körprovet!

LYCKA TILL!

Du kan också göra din körkortsutbildning som en intensivkurs. Läs mer om vår intensivkurs här.

Har du några frågor om vår körkortsutbildning. Kontakta oss här eller kom förbi och prata med oss.